Unreal Engine Proje Oluşturma ve İlk Bakış

Unreal Engine proje oluşturma konusunu ve yeni başlayanlar için oyun motorunu ilk açtığımızda sizleri nelerin beklediğini anlatıyoruz.
Unreal Engine Proje Oluşturma

Unreal Engine, birçok platforma oyunlar geliştirebileceğimiz gelişmiş bir oyun motorudur. Yazımızda Unreal Engine proje oluşturma konusunu ve yeni başlayanlar için oyun motorunu ilk açtığınızda sizleri nelerin beklediğini anlatıyoruz.

Unreal Engine Proje Oluşturma

Unreal Engine, Epic Games tarafından geliştirilmiş ve kullanıcılara sunulmuş bir oyun motorudur. Motoru çalıştırabilmek için öncelikle Epic Games Launcher’ı cihazınıza indirmeniz gerekiyor. Epic Games Launcheri’i kendi web sitesinden veya buradaki bağlantıdan indirebilirsiniz.

Epic Games Launcher’ı indirip kurduktan sonra Unreal Engine kısmına gelerek oyun motorunu yüklemeniz gerekiyor. Unreal Engine kurulumu hakkında daha detaylı bir rehber için buradaki bağlantıdan ilgili içeriğimize ulaşabilirsiniz.

Unreal Engine Proje Oluşturma
Unreal Engine Proje Oluşturma

Unreal Engine proje oluşturma için öncelikle resimden de görebileceğiniz kısımdan oyun motorunu başlat seçeneğine tıklayarak programı açmanız gerekiyor.

Oyun motoru açıldıktan sonra karşımıza resimdeki gibi bir liste çıkacak. Unreal Engine oyun dışında farklı işler de yapabileceğiniz bir motordur. Burada oyun projesi için “Games”i seçerek “Next” seçeneğine basabilirsiniz.

Unreal Engine Proje Oluşturma

Bir sonraki sayfada Unreal Engine sizlere birçok hazır proje sunacaktır. Buradan boş bir proje oluşturarak her şeyi kendiniz yapabilir veya bazı işlemlerinizi daha hızlı yapabilmek adına size uygun projeyi seçebilirsiniz. Uygun projeyi seçtikten sonra “Next” butonuna tıklayarak sonraki adıma geçebilirsiniz.

Unreal Engine Proje Oluşturma

Projenizi oluşturmadan önceki son sayfada bazı önemli proje ayarlarınızı seçmeniz gerekiyor. Buradaki sayfadan geliştirme yapacağınız platformu, projenizin 2D mi yoksa 3D mi olacağını, kullanacağınız programlama dili gibi ayarları ayarladıktan ve projenizi oluşturacağınız yeri seçtikten sonra “Create Project” butonuna tıklayabilir ve projenizi oluşturabilirsiniz.

Unreal Engine Proje Oluşturma

Unreal Engine İlk Bakış

Projeniz oluştuğunda oyun motoru varsayılan görüntü seçeneği ile karşınıza gelir. Unreal Engine ile projenizi ilk açtığınız zaman sağ yukarı kısımdaki ‘Kep’ simgesine tıklayarak Unreal Engine’in kısa bir eğitimine ulaşmanız mümkün. Bu eğitim ile projenizi ilk açtığınızda karşınıza çıkan sahnelerin işlevlerini öğrenebilirsiniz.

Unreal Engine İlk Bakış
Unreal Engine İlk Bakış

Açılan ilk eğitimi tamamladıktan sonra tekrar ‘Kep’ simgesine tıklayarak Unreal Engine ile alakalı birçok eğitime ulaşabilirsiniz. Yakın zamanda duyurulan ve beta olarak sunulan Unreal Engine 5 ile beraber gelen yeniliklere buradaki bağlantıdan ilgili içeriğimize giderek ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir