Windows 11’in getirdiği yenilikler neler?

Windows 10 çıktıktan sonra yeni bir Windows sürümü çıkartmayacağını söyleyen Microsoft, Windows 11’i duyurdu
Windows 11 Tanıtıldı

Windows 10 çıktıktan sonra yeni bir Windows sürümü çıkartmayacağını söyleyen Microsoft, Windows 11’i duyurdu. Büyük bir Windows 10 güncellemesi beklenirken sürpriz bir şekilde Windows 11 tanıtıldı.

Windows 11 tasarımı çok farklı olacak

Windows 11 özellikle tasarım alanında yenilikler getiriyor. Bu yeniliklerle beraber daha modern ve günümüze uygun tasarımlar bizleri bekliyor.

Windows 11 Tanıtıldı

Windows 11 ile gelen en belirgin yenilik, başlat butonunun yeni yeri. Windows başlat butonu tüm Windows sürümlerinde sol altta yer alırken Windows 8 ile tamamen kaldırılmış ve Windows 8.1 ile geri gelmişti. Windows 11 ile ise başlat butonunun orta kısma geldiğini görüyoruz.

Windows 11’in bir diğer göze çarpan özelliği ise pencere kenarlarının daha yumuşatılmış olması. Bu görünümle beraber daha mobil bir tasarımın benimsendiğini görüyoruz. Windows 11’in çıkmasının sebeplerinden birisi de tüm ekranlarda rahat bir kullanım sunması. Bu sayede daha modern bir tasarıma geçilmiş.

Windows 11 Tanıtıldı

Windows 11’in tüm ekranlar için rahat bir kullanımı amaçladığını söyledik. Bu konuda gelen bir diğer yenilik ise pencerelerin daha kolay bir şekilde ekranda yerleştirilmesi ve düzenlenmesi. Yeni gelen özellikle beraber pencereleri büyütme yerine geldiğimizde o dosyanın ekranın neresinde durmasını istediğimizi seçmemiz mümkün oluyor. Windows 10’da benzer bir kullanım olsa da bu şekilde daha pratik olması kullanım kolaylığını artıracaktır.

Windows 11 çoklu ekran kullanımını da kolaylaştırmak amacıyla bazı yenilikler getiriyor. Bu zamana kadarki sürümlerde 2 ekran kullandığımızda ve 2. ekranı çıkardığımızda o ekranda yer alan dosyalar ana ekranımıza geliyordu ve bir karmaşa oluşturabiliyordu. Windows 11 ise 2. ekranınızın bağlantısını çıkardığınızda orada yer alan dosyaları gruplayarak görev çubuğuna küçültüyor ve ekranınızı tekrar bağladığınızda eski haline getirerek kaldığınız yerden devam etmenize olanak sağlıyor.

Windows 11 Tanıtıldı

Windows 11 ile klasör simgelerinin yenilendiğini ve daha modern bir hale geldiğini görüyoruz. Mobil cihazlarda görmeye alışık olduğumuz widgetlar da Windows 11 ile yeniden geliyor.

Windows 11 Android uygulama desteği ile geliyor

Windows 11’in en önemli özelliklerinden birisi Android uygulamaları harici bir Android emülatörü olmaksızın çalıştırabilecek. Oyunları ve uygulamaları çalıştırabileceğiniz sistemin ayrıntıları henüz açıklanmadı. Özellikle oyunların nasıl oynanacağı gelecek duyurularla daha belirgin olacaktır.

Windows 11 Tanıtıldı
Microsoft Store tamamen yenileniyor

Windows Store’da Windows 11 ile tamamen yenileniyor. Günümüzde pek de kullanılmayan Microsoft Store yenilenerek daha kullanışlı bir hale geliyor. Büyük markaların ürünlerini de mağazada bulmak mümkün hale geliyor. Örneğin Adobe’ye ait Photoshop, Illustrator gibi ürünler Microsoft Store’da yer alacak.

Windows 11 ne zaman çıkacak?

Yakın bir zamanda beta sürümü sunulacak olan Windows 11’in sonbahar zamanlarında tüm kullanıcılar için yayınlanması bekleniyor. Mevcut cihazında orijinal Windows kullanan kullanıcılar ücretsiz bir şekilde Windows 11’i alabilecekler. Windows 11 gelişmeleri ve cihazınızla uyumlu olup olmadığını test etmek için buradaki bağlantıdan Microsoft’un Windows 11 sayfasına ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir