“Mediation” platformu seçmeden önce bilmeniz gerekenler

Mediation platformlarında neler olmalı?
ironsource meditation platform
Bir meditation platformuna geçmeden önce bilemeniz gereken 6 kritik madde.

Son birkaç yılda oyun içi reklamcılığın oyun geliştiricilerinin uygulama para kazanma stratejileri için giderek daha kritik bir hale geldiği görüldü. Birden fazla mobil reklam ağlarını bir platformda toplayan “ad mediation”, uygulama geliştirici topluluğunun merkezinde yer alıyor.

Mediation platformlarında olması gerekenler

Günümüzde mevcut platformlarla, bir “ad mediation” iş ortağı seçmek zor ve yıpratıcı olabiliyor. Bunu kolaylaştırmak için her mediation iş ortağının sahip olması gereken altı temel özelliği bir araya getirdik.

1. Birinci sınıf analitik

Veri, etkili para kazanma ve kullanıcı edinmenin bel kemiğidir. Anahtar nitelikle iş kararları alırken yolunuzu aydınlatmaya hizmet eder. Veri, oyununuzun sağlıklı olup olmadığını ve KPI’ları geliştirmek için hangi önemli değişiklikleri yapmanız gerektiğini gösterir. Bu nedenle her zaman bilinçli kararlar alabilmeniz için kapsamlı ve doğru analizler sağlayan bir arabuluculuk platformu bulmaya öncelik vermek istersiniz.

Ayrıca, mediation platformunuzun kullanıcı dostu olması ve tüm temel metriklerinize tek bir yerden kolayca erişmenize ve bunlar arasında gezinmenize olanak sağlaması önemlidir. Mediation platformunuz aracılığıyla günlük etkin kullanıcılar, reklam etkileşim oranı ve kullanım oranı gibi KPI’ların yanı sıra, kohort raporları konusunda tam şeffaflığa sahip olmak, verilerinizi görüntülemek; üçüncü taraf platformlara güvenmeniz gerekmediği anlamına geliyor. Zamandan ve paradan tasarruf etmenizi sağlar.

Neon Play’deki Oyunlar Direktörü Mark Allen, pazar lideri analitik ile bir mediation platformu bulmanın önemini tekrarlıyor:

Mediation ortağı arayışımız çok kapsamlıydı, ancak yanıt basitti. Raporlamaları kesinlikle rakipsiz olduğu için ironSource’ta karar kıldık.

Mark Allen, Director of Games, Neon Play
Mediation-Platform-for-pros-150_00150
Mediation platformunun ara yüzü kullanıcı dostu olmalıdır.

2. Güçlü A/B testi araçları

Para kazanma stratejinizdeki değişiklikleri A/B testi yaparak veriye dayalı kararlar verebilir, riski en aza indirebilir ve geliri artırabilirsiniz. Bu nedenle, oyununuzu büyümesini tamamen açacak bir mediation platformu, güçlü A/B test aracı sunan bir platform olacaktır. İster bir butona tıklayarak uygulama içi teklif vermenin geliriniz üzerindeki etkisini hızlı bir şekilde test etmek, ister “waterfalls” ayarlarındaki değişiklikleri (farklı ülkeler ve örnek fiyatlandırması gibi) kolayca test etmek veya oyununuza yeni reklam yerleşimleri eklemek ve denemek isterseniz bunu doğrudan mediation platformunuzda yapma olanağına sahip olduğunuzdan emin olun.

Örneğin Hintli oyun geliştiricisi Bombay Play, para kazanma işlemlerini “waterfalls” teklif vermeye geçirmeleri gerekip gerekmediğini görmek için ironSource’un A/B test aracını kullandı.

Testin kurulumu hızlı ve basitti ve teklif verme grubunun daha iyi performans gösterdiğini gördükten sonra tüm trafiğimizi teklif vermeye taşımaya karar verdik.

Abhas Saroha, Co-Founder, Bombay Play
meditation platform ab test
A/B testleri yeni bir karar alırken size yardımcı olacak.

3. Rekabetçi uygulama içi teklif verme çözümü

Uygulama içi teklif verme metodu küçük ve büyük boyuttaki geliştiriciler için standart para kazanma metodu haline geliyor. Arkada kalmadığınızdan emin olmak için, mediation platformunuzun otomasyonlar aracılığıyla zamandan tasarruf ederken gelirinizi maksimize eden güçlü bir uygulama içi teklif çözümü sunduğundan emin olun. Mediation platformuna entegre olmadan önce uygulama içi teklif ile ilgili kontrol etmeniz gereken birkaç şey:

  • Sizi çok çeşitli ağ tekliflerine bağlıyor mu?

Bu, her gösterim için en yüksek ödemeyi almanıza yardımcı olarak talebi ve rekabeti en üst düzeye çıkarmanızı sağladığı için çok önemli. ironSource mediation platformu için teklif veren tüm ağları burada görebilirsiniz.

  • Hibrit kurulum sunuyor mu?

Hibrit para kazanma kurulumu geleneksel “waterfalls” ve teklif vermenin bir kombinasyonu anlamına geliyor. En iyi performans gösteren ağ teklif verenlerine ek olarak, henüz teklif verme teknolojisine sahip olmayan yüksek performanslı reklam ağlarından yararlanmanıza olanak tanır. Bu, daha yüksek teklifleri hiçbir zaman hariç tutmadığınız ve reklam gösterimleriniz için her zaman maksimum geliri elde ettiğiniz anlamına geliyor.

  • Hemen başlayabilir misin?

En iyi teklif çözümleri anında tüm geliştiricilere açık olacaktır; yani başlamak için minimum günlük aktif kullanıcı (DAU) eşiğine ulaşmanız veya uzun bir ön onay sürecinden geçmeniz gerekmez. Bu şekilde, bağımsız şirketlerden küresel güç merkezlerine kadar her ölçekten tüm geliştiriciler doğrudan işe başlayabilir ve ilk günden itibaren karı maksimize etmeye başlayabilir.

Bizi hayretlere düşürüyor. ironSource’ta, oyunumuzu büyütmemize ve gelir hedeflerimizi aşmamıza yardımcı olan gerçek bir ortağımız olduğunu hissettik.

Eiso Kawamoto, Head of Product, Monetization, and User Acquisition, Metamoki

4. Sektör lideri teknoloji

Çoğu uygulama geliştiricisinin en iyi birkaç mediation hizmetine yönelmesinin nedeni güvenilir teknolojileri. Seçtiğiniz “ad mediation” sağlayıcısının, istikrarlı ve güvenilir olduğuna güvenebileceğiniz bir teknolojiye sahip olduğundan emin olmalısınız. kararlılık, uygulama performansıyla doğrudan ilişkilidir. Bu, birçok yapıda test edilmiş, birçok geliştirici tarafından uygulanmış, hem platformda hem de kodda birden fazla test katmanına ve entegrasyon sürecini sorunsuz ve kolay hale getirmeye adanmış bir ekibe sahip bir ürün anlamına gelir.

Kalite de burada önemli bir faktördür. Tüm mediation platformları, her bir bağdaştırıcının kalitesini doğrulayamaz, bunun yerine bunu tek tek ağlara bırakır. Ancak, mediation platformunun kalite kontrolünü kendi yetkileri altında alabilmesi geliştiriciler için daha faydalıdır – bu nedenle, uyumlulaştırma platformunuzun her bağdaştırıcıdan sorumlu olduğundan emin olun.

5. İnovasyon ve uyarlanabilirlik

Bu, değişmeyen tek şeyin değişim olduğu bir sektördür. Buna en son örnek de Apple’ın gizlilik değişiklikleri gösterilebilir. Bu değişiklikler, sektörü hızlı bir şekilde uyum sağlamaya zorluyor ve geliştiricilerin ihtiyaçlarını karşılayan yenilikçi çözümler üretmek ve tepki vermek için en iyi konumlanmış mediation platformları, tam da bunu yapma geçmişine sahip olanlar olacak.

Sürekli olarak yenilikçi çözümler ekleyen bir mediation platformu bulun: örneğin, ironSource, çapraz promosyon teklifinden ve kodsuz A/B testlerinden reklam geliri ölçümüne kadar çeşitli çözümlerle pazara ilk giren şirkettir.

ironSource’un geleceği görme ve çapraz tanıtım gibi özellikler geliştirme şekli, gelecekte birlikte çalışmaktan emin olmamızın nedenidir.

Gary Cohen, Co-founder, Dual Cat

Tüm büyüme yaşam döngüsünü tek bir yerde birleştirmek

Oyun büyümesi, kullanıcı ara yüzü ve para kazanmanın ayrılmaz bir şekilde bağlantılı olduğu bir döngüdür. Bu nedenle, her ikisini de tek bir yerden yönetmenize olanak tanıyan bir mediation platformuna sahip olmak önemlidir. Bu, birbirlerini nasıl etkilediklerini sorunsuz bir şekilde analiz etmenize, akıllı kararlar vermenize ve nihayetinde uygulamanızın tam büyüme potansiyeline ulaşmanıza olanak tanır.

Bunu şu şekilde düşünün: UA satın alma stratejinizi optimize etmek için, hangi kullanıcıların yüksek miktarda gelir elde ettiğini ve nedenini bilmeniz gerekir. Çünkü bu, hangi kaynakları iki katına çıkaracağınızı ve reklamlarda nasıl ince ayar yapacağınızı etkiler. Bu şekilde, daha da fazla gelir elde eden daha fazla kullanıcı satın alırsınız. Ve böylece döngü gider.

Bu altı temel özelliği sunan bir mediation platformu, oyun işinizi minimum güçlükle ölçeklendirmek ve uzun vadede bu sektörde başarılı olmak için ihtiyacınız olan tüm araçları size sağlayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir