Apple’dan Kullanıcıları Kızdıracak Açıklama

Apple, iPhone’ları yaşlandıkça bilerek yavaşlatıyor

Apple, kullanım ömrü boyunca (özellikle batarya yaşlandığında) telefonları yavaşlatıyor, görünüşe göre batarya ömrünün azalmasıyla ortaya çıkan diğer sorunları azaltmanın bir yolunu bulmuş. Geekbench geliştiricisi John Poole tarafından bu hafta ortaya çıkarılan iddia ile gündem karıştı ve daha sonra Apple, bugün öğleden sonra telefonun bataryasının yaşlanmasıyla telefonun performansının orantılı olarak düşürüldüğünü kabul etti.

Teknoloji devi firmanın bunu yapmasının bir nedeni var. Doğası gereği, lityum-iyon piller zamanla bozulur ve daha az şarj depolar. Böylece iPhone’la ilgili muazzam bir sorunun cevabını veriyor: Tasarlandığı gibi bu 700 – 1000 dolardan pahalı olan ürün, sadece bir yıl kullanımından sonra en yüksek performans seviyesinin yakınında çalışamıyor. Bu kabul edilemez bir durum. 

Apple, iPhone’ların pilini değiştirmenin daha kolay ve ucuz olmasını sağlayabilir

Telefonu yavaşlatmak yaşlanmaya karşı çalışmanın bir yolu, ancak Apple‘ın burada yapabileceği daha bariz şeyler var. İlk etapta iPhone’a daha büyük piller yerleştirebilirler. Ya da şirket, iPhone’un pilini değiştirmenin daha kolay ve ucuz olmasını sağlayabilir. 

Ya da gündemden düşmeyen şirket, iPhone’un pil değişiminde bir değişiklik yaparak, daha ucuz ve daha pratik değiştirilmesini tasarlayabilir. Şirket teknik servisinde, model gözetmeksizin 319 liralık bir batarya değiştirme hizmeti sunuyor; ancak bu, telefonunuzu şirketin bölgenizdeki fiziksel bir mağazasına götürmeyi ya da kargolamanızı gerektiriyor; bu da size en azından birkaç gün boyunca ve muhtemelen daha fazla süre boyunca telefon açmadan kalmanızı sağlayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Alakalı İçerikler
Read More

FIFA Mobile İncelemesi

Mobil oyun sektörünün en çok sevilen futbol oyunu FIFA Mobile 'ı sizler için inceledik. Hem oynanıştan hem de oyun yapısından bahsettik!