Arena Of Valor için 500,000$’lık Espor Etkinliği Geliyor

Tencent Los Angeles’ta 500.000$’lık Arena Of Valor Etkinliğine Ev Sahipliği Yapacak

Çinli dev yayıncı Tencent, dünya çapında hit olan MOBA oyunu Arena Of Valor için tam 500.000 dolarlık bir dünya turnuvası etkinliği düzenleyerek Espor arenasındaki gücünü arttırmaya çalışıyor. Tencent içindeki bir kaynak, PocketGamer.biz’e yaptığı açıklamada yeni turnuvanın Temmuz ayında Los Angeles, California’da gerçekleşeceğini söyledi.

Arena Of Valor (Honor Of Kings olarak da biliniyor) halihazırda Asya bölgesinde popüler bir rekabetçi oyun. Kasım 2017’de Güney Kore, Arena Of Valor Uluslararası Şampiyonası’na ev sahipliği yaparken, 500.000 dolarlık bir ödül havuzuna da sahipti. 

Arena Of Valor için 500,000$'lık Espor Etkinliği Geliyor
Arena Of Valor için 500,000$’lık Espor Etkinliği Geliyor

Team Liquid ve Team Vitality gibi köklü takımlarla görüşülüyor

Bu yeni turnuva Asya topluluğunun yerine geçmenin aksine, daha çok Batılı oyuncular için daha erişilebilir bir rekabeti tamamlıyor. Dünya Kupası tüm dünyadaki ekiplere açık olacak. Popüler MOBA oyununun Dünya Şampiyonasının nasıl işleyeceği, ödül aralıkları ve kayıt olma yöntemleri önümüzdeki aylarda açıklanacak.

Bir kaynağa göre, Tencent’in Team Liquid ve Team Vitality ve diğerleri gibi espor ekipleri ile yakın çalıştıklarını ekleyerek “Bu turnuva Honor Of Kings’de rekabetçi oyunun en yüksek standartını temsil edecek” dedi.

Arena of Valor, Tencent için çok iyi bir başarı öyküsü oldu. Bilinene göre oyun, Çin’de 200 milyondan fazla kayıtlı oyuncuya ve günlük 80 milyondan fazla aktif kullanıcı sayısına ulaşabiliyor. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir