GameMaker Studio 2 MacOS’ta

Oyun Motoru GameMaker Studio 2, Artık MacOS İşletim Sisteminde

GameMaker Studio 2 geliştirme platformu Mart 2017’de PC için başlatıldı ancak şu an Mac kullanıcıları için resmen kullanılabilir durumda. Oyun motoru, lansman tarihinden bu yana piyasaya sürülen tüm normal özelliklerini ve çeşitli güncellemelerini alacak.

MacOS’un yanı sıra geliştirici YoYo Games; entegre bir hata ayıklayıcı, Mac dizüstü bilgisayarlarda koda çoklu dokunmatik destek ve kod bölümlerini seçerek gizleyip genişletebilen 2.1 sürümünü yayımladı.

YoYo Games Genel Müdürü James Cox, GameMaker Studio 2’nin Mac’inin, ilk kez Windows ve ev konsollarının dışındaki platformları kullanmayı tercih eden oyun geliştiricilerinin ihtiyaçlarını karşıladığından emin olmak için yorulmadan çalıştıklarını söyledi ve devam etti:

“Aylar sonra, beta testlerinden ve doğrudan toplum dışından gelen görüşlerden aldığımız geri bildirimleri dikkate alarak, Mac’i tercih eden geliştiricilerin, çoğunlukla göz ardı edilen platformda uygun bir şekilde oyunlar oluşturabileceğinden emin olduk.”

“Oyun yapımını olabildiğince çok geliştiriciye genişletmenin yollarını arıyoruz ve Mac kullanıcılarının bu kaynaklarla öne çıkacak bazı oyunlar yapacaklarını biliyoruz.”

Daha fazla haber için Facebook sayfamızı ve sitemizi takipte kalın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir