HTC U Ultra Snapdragon 835 İle Güncelleniyor

HTC U Ultra İle Çıkışa Geçebilir mi ?

Tayvanlı teknoloji devi HTC, bir süredir düşüşte.  HTC’nin bu ters rüzgarı hafifletmek ve yeni ufuklara yelken açmak için Qualcomm’ın en gelişmiş işlemcisi Snapdragon 835’ten güç alabileceği konuşuluyor. Ancak Qualcomm, yoğun Snapdragon 835 talebi olduğunu ve  şimdilik bu talebe karşılık veremeyeceğini duyurmuştu. Son gelişmeler hakkında pek bir bilgimiz yok ancak HTC U Ultra ‘nın Qualcomm Snapdragon 835 kullanan güncelleştirilmiş modeline ait sonuçlar Antutu Benchmark raporlarına yansıdı.

HTC U Ultra Ocak ayında tanıtılmış olmasına rağmen pek ses getirmeyen bir telefon. Açık söylemek gerekirse HTC için işler düzelecekse HTC U Ultra ile olmayacağı kesin gibi. Neyse ki firma durumu anlamış olacak ki önümüzdeki ay piyasaya sürülecek güncellenmiş HTC U Ultra ile bu olumsuz havayı dağıtmak istiyor. Note 7 faciası sonrasında Galaxy S8 ile yeri yerinden oynatan Samsung ‘un gerçekleştirdiği gibi bir atılım yaşanır mı HTC cephesinde kestirmek güç. HTC U Ulta ‘nın güncel modeli, AnTuTu’ya testlerine sızdı ve cihaz, şu ana kadarki “açık ara” en güçlü HTC gibi gözüküyor. AnTuTu tüm detayları vermese de bu telefon bir QHD (2560 x 1440) ekrandan faylanıyor. Telefon, 4GB ile 6GB RAM ve 64GB ile 128GB dahili depolama alanına sahipken, Snapdragon 835 ve grafik için Adreno 540 GPU mimarisini kullanıyor.

Cihazın arka kamerası 16MP iken ve ön yüzünde 12MP bir kamera bulunuyor.  Çift flaş ve diğer güncel teknolojiler sayesinde, kameralar üst düzey özellikler ile gelecek. Android 7.1.1 Nougat işletim sistemi, bu akıllı telefonla birlikte gelecek. Cihaz ile ilgili tüm bilgilerin Nisan ayında yayınlanması ve cihazın piyasaya çıkış tarihinin Mayıs ayı civarı olması bekleniyor.

HTC güncelleme konusunda da bu aralar sıkıntı yaşıyor. HTC One A9 modeli için 15 günde güncelleme sözü veren firma ancak geçtiğimiz günlerde tam 7 ay sonra güncelleme yayınlamıştı. LG G6 ve Samsung S8 gibi rakipleri karşısında HTC ne kadar başarılı olacak göreceğiz. Samsung Galaxy S8 ve LG G6 karşılaştırması için buraya tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir