Intel ESL Türkiye Şampiyonası’nda Görkemli Final

Intel ESL Türkiye Şampiyonası

 

Haftalarca süren elemeler sonunda finale yükselen takımlar 4-5 Kasım’da Volkswagen Arena, Intel ESL Türkiye Şampiyonası’nda karşı karşıya geldi. Alandaki büyük kalabalığın yanı sıra canlı yayında da on binlerce espor hayranını heyecana ortak eden karşılaşmalarda, 4 farklı popüler oyunun şampiyonları kupayı kaldırmak ve para ödülünün sahibi olabilmek için karşı karşıya geldi.

Etkinliğin ilk günü olan 4 Kasım’da gişelerde erken saatlerde kuyruk oluşturan taraftarlar, yağmurlu havaya rağmen coşkulu bir kalabalık ile alanı doldurmaya başladı. Türkiye’nin en iyi anonsörü Mustafa Özben’in sunumu ve güçlü sunucu ve analist kadrosunun yorumlarıyla canlı olarak da izlenebilen Dota 2 Finali’nde Team Entelechy ve Eski Jenerasyon takımları karşı karşıya geldi. BO3 (Best of 3) olarak gerçekleşen seride 2 maçı da alarak rakibini üstün bir oyunla geçen “Eski Jenerasyon” takımı günün ilk kupasını kaldıran taraf olurken, büyük para ödülünün de sahibi oldu. Şampiyon takımın kupası Intel META Bölgesi Satış Direktörü Ali Rıza Küçük ve Media Markt Türkiye Genel Müdürü Yenal Gökyıldırım tarafından takdim edildi.

🏆 INTEL ESL Türkiye FIFA 18 TÜRKİYE ŞAMPİYONU İSOPOWERR!
🏆 INTEL ESL Türkiye FIFA 18 TÜRKİYE ŞAMPİYONU İSOPOWERR!

Günün ikinci etkinliği ise 25.000 TL’lik ödül havuzuna sahip olan PUBG Invitational Finali’ydi. Davetli takımların yanı sıra, ASUS’un seyirciler arasından başvuran 1 takıma sunduğu katılım hakkı ile toplam 17 takımın yarıştığı PUBG Invitational turnuvası, ESL Türkiye’nin Twitch.tv kanalı üzerinden de onbinlerce kişi tarafından takip edildi. Türkiye’nin en ünlü oyun yayıncılarının da aralarında bulunduğu ekiplerde her maç farklı bir liderlik heyecanı yaşanırken,
oynanan 4 maçın ardından GPay Ice takımı 1. olarak kupayı kaldırmayı başardı. ASUS’un davetlisi olarak son katılımı yapan UGC 2., Meet Your Destroyers ise 3. olarak turnuvada başarı elde eden diğer isimler oldu.

Final’in İkinci gününde karşı karşıya gelen Fenerbahçe 1907 oyuncusu Emirhan “Aniva7” Erdem ve Futbolist takımının oyuncusu İsmail Can “İsopowerr” Yerinde, Sabri Ugan’ın unutulmaz sunumu ile FIFA18 Finali için sahnedeydi. Ekim ayını, Dünya sıralamasında 16. Olarak bitiren İsopwerr rakibini çok zorlanmadan geçerek şampiyon olmayı başardı. Hemen ardından başlayan Counter Strike:Global Offensive finallerinde ise, Dark Passage.BKM Express ve Sons of Snakes ekiplerinin inanılmaz mücadelesine tanıklık ettik. Durumu 2-3’e getiren Sons of Snakes uzatmalara giden maçı 19-16 kazandı ve şampiyon ünvanını elde etti.

INTEL ESL Türkiye Sons of Snakes vs DP.BKM Express
INTEL ESL Türkiye Sons of Snakes vs DP.BKM Express

Etkinlik boyunca alana gelenler Media Markt’ın Gamezone Tırındaki Gamer Capsule’de hediye çeki ödüllü oyunlarda yarışırken Cosplayerlar ile vakit geçirip, seçtikleri oyuna özel dövme yaptırma fırsatı da buldular. Intel® VR deneyim alanında sanal gerçekliği oyun dünyasında deneyimleyen ziyaretçiler farklı bir heyecan yaşadı. Red Bull, Red Bull Mind Gamers zeka oyunu yarışmasının elemelerinde akılları zorlayan eğlenceli bir deneyim yaşattı. Bynogame ise alandaki özel standı ile davetliler için oyun temalı özel eşyalar satın alma imkanı sundu.

İlk yılında binlerce oyuncuyu alanda ve canlı yayınları takip ettikleri ekranları başında bir araya getiren turnuva sona ererken, görkemli sahne şovu, rekabet dozu, sunumları ve heyecanı yüksek maçlar ile akıllara kazındı.

🏆 INTEL ESL Türkiye DOTA 2 Türkiye Şampiyonu Eski Jenerasyon!
🏆 INTEL ESL Türkiye DOTA 2 Türkiye Şampiyonu Eski Jenerasyon!
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir