Knives Out Aktif Oyuncu Sayısı ile Dudak Uçuklatıyor

Knives Out, Android ve iOS’de Yer Alan En Popüler Battle Royale Oyunu!

Çinli yayıncı NetEase Games’in Playerunknown’s Battlegrounds klonu olan Knives Out’ın Ocak ayındaki aktif oyuncu sayısı diğer Battle Royale moduna sahip oyunları kıskandırmaya yetiyor. Newzoo tarafından yayınlanan bir rapora göre, Knives Out 50 milyondan fazla aktif oyuncusu ile bugüne kadar Android ve iOS’ta yayınlanan en popüler Battle Royale oyunu olduğunu kanıtladı.

NetEase’in diğer Battle Royale oyunu Rules of Survival ise Ocak ayı için 25 milyondan fazla MAU(Aylık aktif oyuncu) ile azımsanmayacak bir başarı elde etti. 

Rules of Survival Kasım ayında piyasaya sürüldü ve 855.000 $ ‘lık ödül havuzuna sahip Uluslararası Süper Lig müsabaka turnuvasının tanıtımıyla oyuncu kitlesine büyük bir ilgi gösterdi. Çinli yayıncıların Battle Royale şampiyonları, diğer ülkelerden geldiği bildirilen iki oyun için yüzde 30’luk bir oranla Çin’in başlıca pazarları dışında başarılar elde ettiler.

Ancak, Sensor Tower’a göre Japon oyuncuları, Çin dışındaki iOS App Store’a getirilen 8 milyon dolarlık tutarın yüzde 89’unu oluşturuyor.

Knives Out Aktif Oyuncu Sayısı ile Dudak Uçuklatıyor
Knives Out Aktif Oyuncu Sayısı ile Dudak Uçuklatıyor

Battle Royale oyunları tüm listelerde en üst sıraları kapsıyor

Mobil cihazlardaki Battle Royale türüne sahip oyunların hepsi, NetEase’in çatısı altında değildir. Tencent’in PUBG sürümleri PUBG: Exhilarating Battlefield ve PUBG: Army Attack Şubat ayında Çin pazarına girdi ve dünya çapında hızlı bir sıçrama yaptı. Birincisi, 7,3 milyon indirmeyle ayın iOS indirme listelerinin en üst noktasını tutmayı başarırken, ikincisi 2.9 milyon ile ikinci sırada yer aldı. 

Tencent’in batılı ülkeler için piyasaya sunduğu PUBG Mobile sürümü, Android ve iOS’da 22.3 milyon indirilmeden önce Kanada’da Android platformu için denemeye sunuldu ve gayet güzel geri dönüşler aldı. Ayrıca yine batı ülkeleri için piyasaya sunulan ve şu anlık sadece iOS platformu için davetiye ile oyuncu kabul edilen Fortnite Mobile çıkışından sonra beklediği etkiyi yapamadı.

Başka bir Battle Royale oyunu Hybrid ise ilk hafta içinde 5,4 milyon indirmeye ve uygulama içi satın almalar yoluyla 2.8 milyon dolargelir elde etmeye ulaştı. O günden bu yana, günde bir milyondan fazla aktif kullanıcı ile birlikte 6,5 milyon indirme gerçekleştirmeyi başardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir