Sony Mobile’dan Kötü Haberlere Gelmeye Devam Ediyor

sony mobile

Sony‘nin açıkladığı mali rakamlara göre Sony Mobile kötü günler geçiriyor. Sony çatısı altında 18 milyar dolarlık genel bir kar görülürken, Sony Mobile’ın durumu pek iç açıcı değil. Verilen bilgilere göre Sony Mobile, yılın üçüncü çeyreğini 22 milyon dolarlık bir zararla kapattı. Bu konuda ilerleyen dönemde nasıl bir politika izleyeceği merak konusu olan Sony’nin mobil dünya için yeni girişimlere gireceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Sony Mobile için: “Satış Az, Ham Madde Pahalı”

31 Ekim’de resmi internet sitesi sony.net üzerinden yayınladığı PDF dökümen ile 2017’nin üçüncü çeyreğindeki ekonomisi üzerine bilgiler veren Sony, mobil dünyadaki zararının nedenini satış sayılarındaki azlık ve cihazları yapmak için satın aldıkları maddelerin fiyatlarındaki artış olarak değerlendirdi.

Şirket genelinde 18 milyar dolar kar elde eden Japon firması, mobil dünyadaki zararıyla fazla yara almamış gibi görünse de mobil cihazlarının devamlılığı ve insanlar tarafından satın alınacak kadar değerli görülmesi için bir şeyler yapmalı gibi görünüyor. Yayınlanan rakamlardan en net şekilde bu sonuçlar çıkarken, engadget.com kaynaklı bir habere göre, Spider-Man için de Marvel ile girişimleri bulunan firmanın bu gelişmeden 68 milyon dolarlık gelir elde ettiği görülüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir