Twitter Lite Türkiye’de Kullanıma Sunuldu!

Twitter Lite ile Twitter Artık Daha Hızlı!

Twitter, günümüzde genellikle dünyanın her yerinden haberleri ve olağan gündemi takip etmek için kullanılmakta. Ancak pek çok kullanıcı internet hızının yavaşlığı, fiyatların yüksek olması ve mobil cihazlardaki internet paketi verisinin yetersiz olması uygulamayı kullanmakta zorlanabilmekte. Twitter Lite‘da bu soruna çözüm olmaya geliyor.

Yaklaşık bir yıl önce Google Play Store‘a giriş yapan Twitter Lite, sadece bazı ülkelerde hizmet yapabiliyordu. Bugün yapılan resmi duyuruya göre, Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu 21 ülkede daha kullanıma sunuldu. Facebook Lite ve YouTube Go gibi yavaş ve kararsız internet bağlantısına sahip olan ve düşük donanımlı telefonlar için tasarlanan Twitter Lite sadece 3 MB‘lık yer kaplıyor.

Twitter Lite Hangi Ülkelere Giriş Yaptı?

Bu sabah yapılan resmi duyuruya göre içerisinde Türkiye’nin de bulunduğu 21 ülkeye giriş yaptı. Bu ülkeler arasında; Arjantin, Belarus, Dominik Cumhuriyeti, Endonezya, Fas, Gana, Guatemala, Hindistan, Honduras, Kenya, Lübnan, Nikaragua, Paraguay, Romanya, Türkiye, Uganda, Ukrayna, Ürdün, Yemen ve Zimbabve bulunuyor.

Twitter Lite

Twitter Lite’ın Özellikleri Neler?

Twitter Lite, orijinal Twitter uygulamasından kat kat daha az veri harcamakta. Bildiğiniz üzere de Lite ve Go gibi yan uygulamaların temel amacı internet bağlantı problemleri yaşayanlar için çözümler bulmaktır. Şirket, Twitter Lite’ın verisi az olanların, bant genişliği yeterli düzeyde olmayanların ve cihaz kısıtlamaları yaşayan kimseler tarafından erişilebilir olduğunu doğrulamak istiyor.

Kullanıcılar uygulama içerisinde yer alan Data Saver modunu açarak telefonuna hangi fotoğrafın ve videoların indirilebileceğini seçebilmekte. Twitter Lite sayesinde istediğiniz içerikleri “İmajı İndirin” veya “Video’yu indirin” seçenekleriyle telefonunuza ya da tabletinize indirebilmeniz de mümkün. Bu özellik sayesinde uygulamayı kullanırken sadece istediğiniz fotoğrafları görüyor olmanız harcadığınız verinin de azalmasına neden olmakta.

Twitter Lite, 2G ve 3G ağlar için tasarlanmıştır. Twitter Lite sizin isteğinize bağlı olarak fotoğrafları indirdiğinden dolayı veri kullanımını azaltmakta ve kapladığı 3 MB’lık alan ile cihazınızda çok daha az yer kaplamakta. Kararsız ve yavaş internet ağlarında hızlı çalışan uygulamayı 2G ve 3G ağlarında kullanıyorsanız içeriklerin hızlıca yüklendiğini görebilirsiniz.

Uygulama içerisinde yer alan ‘Yer işaretleri’ özelliği ise uygulamaya işlevsellik katıyor. Eğer telefonunuzda internetiniz azalıyor ve bir Tweet’i kaydetmek istiyorsanız yer işaretleri özelliğini kullanabilirsiniz. Bu şekilde okumak istediğiniz Tweetleri internet bağlantınızın daha kuvvetli ya da internet verinizin daha fazla olduğu bir zamanda okuyup takip edebilmek için kaydedebilirsiniz.

Bu özelliklerin yanında Twitter Lite, bildirimleri de desteklemekte. Anlık bildirimler sebebiyle dünyada olan biten gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz. Ayrıca gece modunda seviyorsanız Twitter Lite’ı da gece moduna alarak kullanabilirsiniz. Son olarak Threads özelliğini kullanarak Twitter Lite’da da Tweet zincirleri oluşturabilirsiniz.

Android cihazınızda Twitter Lite’ı indirmek için hemen Google Play Store‘u ziyaret edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir