YouTube iOS Uygulaması Güncelleniyor

YouTube iOS uygulaması üzerinden dikey video izlerken sıkıntı yaşayan kullanıcılar için sevindirici bir haber geldi. YouTube ekibi sonunda iOS kullanıcılarının video izleme deneyimini iyileştirecek bir adım atmaya karar verdi.

Youtube iOS uygulaması için gelecek güncelleme ile  iOS kullanıcıları artık YouTube’da dikey video izlerken kenarlardaki siyah şeritleri görmek zorunda kalmayacak. Yeni güncellemeyle Youtube videoları ekranı kaplayacak şekilde oynatılacak. 

Youtube iOS oynatıcısı artık videonun yönüne göre otomatik olarak yeniden boyutlandırılacak ve tam ekran olarak konumlandıracak. Yani artık dikey videolar orijinal ebatlarında gösterilerek ekranı kaplayacağı için kenarlarıda yer alan siyah şeritleri görmek zorunda kalmayacaksınız.
 
iOS platformundaki YouTube uygulamasının bundan böyle izlediğiniz videoların formatına otomatik olarak uyum sağlayacağı resmen doğrulandı. Bu müjde bizzat ekibin kendisi tarafından Twitter üzerinden duyuruldu.

Siyah Şeritler Ortadan Kalkacak

Instagram ve Snapchat gibi uygulamaların popülerliği sayesinde son birkaç yıldır dikey video çekmek ve izlemek yaygınlaşmış durumda. YouTube’un en popüler çevrimiçi video sitesi olması nedeniyle bu siyah şeritlere katlanmak zorunda kalan kişi sayısı hiç de az değil.
 
Uygulamadaki oynatıcı artık izlediğiniz videonun ebatına uyum sağlayacağı için artık siyah şeritler de ortadan kalkmış olacak. Video dikey çekilmişse oynatıcı otomatik olarak dikey, kare çekilmişse kare hale gelecek. Güncelleme henüz yayınlanmadı  ancak şu an test aşamasında ve  kısa süre içerisinde kullanıma sunulacağını düşünüyoruz.
 
Mobidictum’u sosyal medyada, FacebookTwitter, ve Youtube üzerinden takip etmeyi unutmayınız. 
 
 
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir