2018 Yılında Mobil Espor Oyunları Ne Kadar Kazandı?

Geçtiğimiz günlerde geleceği en parlak en popüler mobil espor oyunlarını sizlere aktarmıştık. Oraya göz attıysanız şimdi de 2018 yılında mobil espor oyunları ne kadar kazandı bilmek ister misiniz? Sıkı durun, inanılmaz rakamlar dönüyor!

Mobil Espor Oyunları 2018 Yılında Ne Kadar Kazandı?

Niko Partners‘ın raporlarına göre geçtiğimiz yıl mobil espor oyunları 15,3 milyar dolar hasılat elde. Bu raporlara göre tek başına Çin’in ise bu payın 5,6 milyarını oluşturduğu belirtilmekte. PC platformunda da Çin başı çeken ülkeler arasında geliyor. PC’de espor gelirlerinin yüzde 40’ını 16,1 milyar dolar ile Çin oluşturmakta.

Dünya genelinde 2,53 milyardan fazla insan oyunlarını mobil cihazlarda oynamayı seçiyor. PC ve konsolun dünya genelinde kullanıcı sayısı ise sırasıyla bir milyar ve 500 milyon olarak belirlenmiş durumda.

Mobil Espor Oyunları Ne Kadar Kazanıyor

En Çok Kazanç Sağlayan Mobil Espor Oyunları

2018 yılında Çin’deki tüm yerel oyun pazarının yüzde 51’ini mobil oyunlar oluşturmuş ve 15,6 milyar dolar hasılat elde edilmiş. Bu miktar küresel olarak tüm dünyadaki oyun gelirlerinin yaklaşık olarak yüzde 25,7’sine tekabül etmekte.

Mobil oyunlar ödül havuzu açısından ilk defa geçtiğimiz yıl ilk 10 sıralamasında yer alabildi. Profesyonel ve amatör turnuvalar 2018 yılında 25,3 milyon değerinde ödül havuzuna sahipti. Bu miktarın bu yıl 30 milyon dolara yükselmesi beklentiler arasında.

2018 yılında en çok kazanç sağlayan mobil espor oyunu Arena of Valor / HonorofKings oldu. Monster Strike ve QQ Speed ise onu takip ederek sırasıyla ikinci ve üçüncü oldular. Supercell firması ise büyük bir başarı göstererek ilk beşe Lords Mobile ve Clash Royale ile iki oyununu birden sokmayı başarmış gözüküyor. Hatta Clash of Clans oyunu da onları altıncı sıradan takip etmesiyle ilk 10’da üç Supercell oyununu görüyoruz.

En çok kazanan PC espor oyunu ise hiç kuşkusuz League of Legends oldu. League of Legends, geçtiğimiz yıla oranla kazancından 200 milyon daha az olarak 1,9 milyar dolar hasılat elde etti. Mobile espor kazanç kralı ise Arena of Valor geçen yıla oranla 100 milyon dolar daha fazla kazanarak 2,510 milyar dolar elde etti.

Mobil Espor Oyunları Ne Kadar Kazanıyor?
Mobil Espor Oyunları Ne Kadar Kazanıyor?
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir