2020 Tokyo Olimpiyatlarında Yüz Tanıma Sistemi Olacak

Olimpiyatlarda Yüz Tanıma Sistemi Kullanılacak

Tokyo, 2020 Olimpiyatları yaklaşırken güvenlik için Yüz Tanıma Sistemi ile sıkı önlemler alıyor. Son dönemler gündemde olan Yüz Tanıma Sistemi’ni Tokyo’da yaklaşan olimpiyatlarda izleyicilerin müsabaka alanlarına girişi sırasında bu sistem kullanmayı planlamakta.

İstisna Yok, Herkese Bakılacak

Tokyo’da yapılacak olan 2020 Olimpiyatları’nda olimpiyat oyunları için yüz tanıma teknolojisinden yararlanacağı belirtilmekte. Seyircilerle birlikte oyunlara katılacak olan sporcular, antrenörler, yöneticiler, basın mensupları gibi tüm görevlilerin sistemden geçip yüz kayıtlarının alınacağı belirtilmekte.

Daha önce 2016 Rio Olimpiyatlarında basın mensupları için kullanılan bu sistemle kimlik paylaşımının ve hırsızlığın önüne geçmeyi planlanmakta. Görevliler olimpiyatlar süresince giriş ve çıkışlarda bu sistemi kullanarak güvenliği sağlayacak ayrıca bu sistem müsabaka alanlarına girerken yapılan kontrollerin süresini de kısaltmakta.

Tokyo 2020 Olimpiyatlarına seyircilerin haricinde yüz binlerce sporcunun katılımının olması beklenirken bu kadar yüksek miktarda yüz verisini toplamak için büyük bir sistem gerektiren bu sistemi NEC üstlendi.

Olimpiyatlar 24 Temmuz 2020 tarihinde başlayacak. 

Bizi Facebook ve Twitter gibi sosyal medya hesaplarımız üzerinden takip etmeyi ve gönderilerimizi beğenerek ve paylaşarak destek vermeyi ihmal etmeyin lütfen. Mutlu bir yeni yıl dileriz. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir