Ejderin Gücü Adına – Drag’n’Boom

Merhabalar! Bugün karşımızda oynanışı kolay, eğlenceli ve bağımlılık yapan bir oyun olan Drag’n’Boom var. Play Store ve App Store‘da tabir-i caizse rekor bir puana sahip olan oyun; Play Store’da 4,9 , App Store’da ise 4,8’lik puanı ile resmen gövde gösterisi yapıyor! Peki bu kadar puanı alacak ne vardı? Para mı dağıtılıyor oyunda? Buyrun bakalım.

Ejderin Gücü

Oyunumuzun pek bir hikâyesi yok, yavru ejderimiz bir ebeveyninin burnunda uçarken kendisine git ve tüm altınları yağmala deniyor ve yavru ejderimiz de işe koyuluyor. Oyundaki tek amacımızın önümüze gelene ya kafa atarak, ya da alev topu fırlatarak havaya uçurmak, bölümün içindeki altınları toplamak ve bölümü bitirmek. Oyun mekanik olarak fazlasıyla basit, ancak bu mekanikleri nasıl kullandığımız önemli. Drag’n’Boom adındaki kelime oyununu da kullanarak aslında oynanışa dair detaylar barındırıyor. Oyun tamamen “çek-bırak” mantığı üzerine kurulu bu yüzden oynaması aşırı kolay. Ekranın bir tarafını yavru ejderi hareket ettirmek, diğer tarafını ise alev topu atmak için kullanıyoruz. Bu kısımda şuna değinmeliyim, hareket için veya ateş topu atmak için çektiğimizde zaman yavaşlayınca kendimi bir an nedense Max Payne oynuyormuş gibi hissettim. Oradaki o yavaş süzülüş sırasında nereye nişan alacağını kestirmek, hedefi vurabilmek tam bir başarı hissi veriyor. Görsellik açısından da fazlasıyla göze güzel geliyor. Müzik, ses ve görsellik olarak tam ayarını tutturabilmiş bir oyun olan Drag’n’Boom şirin ancak ölümcül görünümlü yavru ejderiyle krallığa deyim yerindeyse yargı dağıtıyor.  Yukarıdaki giften de görebildiğiniz üzere zaman yavaşlasa bile oyun fazlasıyla hızlı ve eğlenceli işliyor.

Ee bu kadar mı?

Hayır tabii ki. Oyunda aynı zamanda özelleştirme de bulunuyor. Evet, çok büyük bir özelleştirme imkanı tanınmasada yine de bunun o kadar sırıttığını düşünmüyorum. Oynanış sırasında elde ettiğimiz altınlar ile seviye atlıyoruz ve belli seviyelerde belli ateş topları açılıyor. Mesela biri düz ateş topuyken, diğeri duvarlardan sekiyor, diğeri birine çarpmadığı sürece balon gibi zıplıyor gibi. Bunun dışında yavru ejderimiz de özelleştirilebiliyor, oyunda iki farklı harita var. Birincisi krallıkları yakıp yıktığımız, insanların ocağını söndürdüğümüz. Diğeri ise bir bakıma lağımlarda geçen. Üstteki krallıklardan altın toplarken alttakinde ise anahtar topluyoruz. Anahtarları ise biriktirip yeterli miktara geldiğinde ejderimizi görünümünü ve boyutunu değiştirebiliyoruz. Ha, bu değişim çok büyük bir etken yaratıyor mu? Ben hissedemedim açıkçası ancak ejderi değiştirebilmek yine de güzel.

Uzun lafın kısası, eğer metroda,otobüste ,vapurda , yatakta kısacası istediğiniz yerde basit ve bağımlılık yapan bir oyun arıyorsanız Drag’n’Boom tam size göre! Bu tarz oyunlar incelemelerinden daha sık haberdar olmak istiyorsanız Facebook, Twitter ve Instagram‘da fazlasıyla aktifiz, bizi oralardan takip edebilirsiniz. Oyun dünyasına dair röportajlar ve içerikler içinse Youtube hesabımızı takip edebilirsiniz. Oyunla kalın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir