Raid: Shadow Legends İnceleme

Plarium Global şirketinin ortaya çıkardığı RYO tarzında tamamen Türkçe olarak sunulan bir oyunla karşınızdayız: Raid: Shadow Legends! Tamamen Türkçe olması ile birlikte sohbetin de dönebileceği Raid: Shadow Legends’ta hikayemiz Siroth adındaki bir kötü ile başlıyor. Siroth’un gölgesindeki karanlık güçlerin yaklaşmasıyla birlikte dünya birtakım şampiyonlara ihtiyaç duyuyor. Görsel olarak doyum verici ve alan derinliği konusunda iyi bir iş çıkarmışa benzeyen Raid: Shadow Legends’ı BlueStacks 4 ile bilgisayardan oynamak, bu grafikleri bir üst seviyeye çıkarıyor.

Yapmak istediğimiz her şey tek bir şehirde toplanmış.

Raid: Shadow Legends Oynanış

Raid: Shadow Legends’a ilk olarak bir şampiyon seçmeden önce görev ile başlıyoruz. Bu görev ile birlikte sefer sırasındaki oyun için mekanikleri temel olarak öğrenebiliyoruz. 4 kişiden oluşan ekibimiz ile basit düşmanları yendikten sonra karşımıza kocaman bir ejderha çıkıyor. Ekibimiz büyük bir öz güven ile ejderhayı alt edebileceğini düşünse de gerçek hiç öyle olmuyor. Biri ejderha tarafından yenilen ve geri kalan üçü de ejderhanın ateşi ile ölen şampiyonların aslında bizim olmadığını, bir komutan tarafından ejderhayı alt etmek üzere gönderildiğini öğreniyoruz.

Oyunumuz aslında tam olarak bu noktadaki şampiyon seçme bölümü ile başlıyor. Savaşlar sırasında 4 şampiyona kadar limitimizin olduğu oyunda yüksek elf, kara elf, ork ve kutsal düzen şampiyonlarından sadece birini seçme hakkını elde ediyoruz. Sebep olarak başlangıç için sadece bir şampiyona gereksinim duyduğumuzu söyleyebiliriz. Bu 4 ırk arasında ayrıca her ırkın bir diğerine göre farklı istatistikler bakımından güç farkı ortaya çıkıyor. Bir ırk saldırıda güçlü iken diğer ırk destek olarak daha çok işe yarayabiliyor. Bunun yanı sıra şampiyonların yeteneklerini de aynı ekrandan gözlemleyebiliyoruz. BlueStacks 4 ile artırdığımız grafikleri bu noktada çok daha iyi fark edebiliyoruz.

Raid: Shadow Legends karakter arayüzü fazlasıyla zengin bir biçimde donatılmış.

Raid: Shadow Legends Şampiyonlar

Şampiyonlara, istatistiklerine ve yeteneklerine baktıktan ve ideal olanı seçtikten sonra oyun bizi ana şehre yönlendiriyor. Ana şehirde ise oyun bizi direkt olarak Geçit adlı binaya yönlendiriyor ve bu binadan ücretsiz olarak bir şampiyon daha alıyoruz. Geçit binasına biraz göz gezdirince aslında şampiyonların tek bir tipten oluşmadığı göz çarpıyor. Buna göre oyun boyunca yaygın, yaygın olmayan ve nadir tipinde farklı şampiyonlar elde edebiliyoruz. Aslına bakarsanız şampiyonlarda bununla da sınırlı değil. Oyun 300’den fazla farklı şampiyon sunuyor ve bu konuda oyuncuya büyük bir seçenek ağacı sunuyor.

Gel gelelim oyunun asıl noktalarından birine. Oyun aslında bize birden fazla savaş için alan sunuyor. Bunlar biri olan sefer haritasına girdiğimizde oyunun bu ayrı savaş alanlarında bile zengin bir içeriğe sahip olduğunu görüyoruz. Sefer haritasındaki her bir bölüm aslında kendi içerisinde bile aşamalara bölünüyor ve her bir aşamanın zorluk derecesi farklı oluyor. İlk başladığımız sefer haritasında karşımıza çıkan Kaerok Kalesi toplamda 7 aşamadan oluşuyor. Sadece ilk haritada toplamda 12 kalenin olduğunu düşünürsek oyun bir fazlasıyla içerik sunuyor gibi gözüküyor. Sefer haritası dahil olmak üzere toplamda 5 farklı savaş seçeneği imkanımız bulunuyor. Bunlardan biri ise sadece klan üyelerine özel olarak karşımıza çıkıyor. Bir klana sahip olmanın ayrıcalığı bu noktada işimize yarabiliyor. Oyunun Türkçe olduğunu ve sohbette yer alan kişilerin Türk olduğunu düşündüğümüzde bir klana girmek çok da zor olmasa gerek. Ayrıca diğer oyunculara üstünlük sağlamak için BlueStacks 4 bu noktada işimize yarabilir.

Otomatik tuşuna basarak hiçbir şeyle uğraşmadan savaşın bitmesini izleyebiliyoruz.

Raid: Shadow Legends Oynanış

Oynanışa baktığımızda oyun işimizi kolaylaştıracak bazı özellikleri eklemekten çekinmiyor. Oyunda yakınlık adı verilen özellik ile birlikte bazı şampiyonlar diğerlerine karşı üstünlük elde edebiliyor. Bir ırkın diğer ırka karşı daha güçlü kombinasyonlar kurabildiği gibi bazı şampiyonlar diğerlerine zayıflatıcı bir etki yapabiliyorlar. Auro adındaki özellik ile birlikte şampiyon kombinasyonları alandaki şampiyonlara ekstra güç artışı veya can oranında artış gibi özellikler sunabiliyor. Verdiğiniz hasarı gözlemlemekten zevk alıyorsanız Raid: Shadow Legends bu noktada sizi unutmayarak oyuna bir de hasar göstergesi eklemiş. Şampiyonların yaptığı saldırılar ile hasarları gözlemleyerek ayarlama yapmanıza olanak sağlanıyor. Ben oyunu izlemek istemiyorum, sonunda ganimetimi almak bana yeterli geliyor diyorsanız da oyunun sol alt köşesindeki “oto” tuşuna basmanız yeterli oluyor. Böylece oyun siz bir şeye tıklamadan otomatik olarak savaşı oynatıyor.

Savaş sonrasında ganimetlerin düştüğünü söylemiştik. Bu ganimetlerden bazıları olan ekipmanlar, şampiyonlarımızı daha da güçlendirmeye yarıyor. Şampiyonların 6 ekipmana kadar kuşandırılabilmesi bir yana, eşyaların ayrıca seviyelerini yükseltebiliyoruz. Peki ekipman dışında nasıl güçlendirme edinebiliriz? Raid: Shadow Legends her bir şampiyona ayrıca güçlendirme ağaçları sunuyor. Saldırı, savunma ve destek ağaçlarında bulunan güçlendirmeleri seçerek savaşları çok daha kolay halledebiliyoruz. BlueStacks 4 ile PC’de oynayarak yanlış güçlendirmeyi seçmenin önüne de geçebiliriz. Her bir ağaçta 22 özellik bulunmasıyla oyun burada yine zengin bir içeriğe sahip olduğunu kanıtlıyor.

Saldırı, savunma ve destek ağaçlarının her birinde 22 ayrı özellik.

Raid: Shadow Legends İndir

RYO severler, zengin içerik arayanlar ve grafik düşkünü olanlar için bakılmasında faydası olan Raid: Shadow Legends’ı inceledik. Oynanışı kolaylaştırmak ve grafiklerin tadına varmak istiyorsanız Raid: Shadow Legends’ı BlueStacks 4 ile PC’den oynayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir