Instagram Reels nedir ve nasıl kullanılır?

Instagram Reels nedir? Instagram Reels nasıl kullanılır? Gibi soruları sosyal medya kullanıcıları merak ettiğinden dolayı bu rehberi hazırladık.
Instagram Reels nedir

Instagram Reels nedir veya Instagram Reels ne demek ve nasıl kullanılır?” şeklindeki sorular sosyal medyada insanlar tarafından merak konusu olup, bu özelliğin neler olduğunu araştırmaya başladılar. Bu özellik TikTok uygulamasında olduğu gibi kısa videolar oluşturmanızı sağlıyor.

Instagram Reels nedir?

Instagram Reels özelliği, TikTok uygulamasında olduğu gibi 15 saniyelik kısa videolar çekip bunları montajlayıp yayınlamamızı sağlıyor. Bu özellik sayesinde kayıt ettiğiniz videoları ne kadar hızlı veya ne kadar yavaş olması gerektiğini istediğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz.

Instagram Reels nasıl kullanılır
TikTok uygulamasına rakip olacak olan Instagram Reels, kullanıcılar tarafından en çok sevilen özellik olmaya başladı.

Ayrıca bu videolara istediğiniz müzikleri koyup, eğlenceli hale getirebiliyorsunuz. Instagram’ın getirmiş olduğu bu özellik, uygulamayı kullananların hesaplarının etkileşim oranını arttırması için ve birbirleriyle sosyalleşme amacıyla getirildi. Bu yaptığınız videoları isterseniz hikayenize de atabilir isterseniz direk arkadaşlarınıza özel mesajlar atarak da yollayabilirsiniz.

Instagram reels nasıl kapatılır
Instagram Reels özelliğini kolayca ayarlar bölümünden açıp kapatabilirsiniz.

Instagram Reels nasıl kullanılır?

Instagram Reels özelliğin kullanmak aslında oldukça kolay. Eğer önceden TikTok uygulamasında videolar çektiyseniz bunlar sizin için çocuk oyuncağı olacak. Eğer bu tarz yapısı olan özellikleri ilk defa kullanacaksanız, en kolayı günlük hayatta çektiğiniz gibi videolar çekip sadece bunları düzenleyeceksiniz. Instagram Reels özelliğini kullanmak için şu adımları takip edin:

  • İlk olarak Instagram uygulamasını açın.
  • Hikaye attığınız bölüme girin, yani ekranı sağ doğru kaydırın.
  • Hikayeler bölümüne geldikten sonra alt tarafta “Reels” seçeneğini göreceksiniz. Oraya tıkladıktan sonra artık Reels özelliğine ulaşmış olacaksınız.

Bu Reels özelliğinin de bazı özellikleri bulunuyor. Bunları kısaca özetleyecek olursak şunlar:

  • Ses: Reels özelliği gelmeden önce insanlar hikayeler çektikten sonra, onlara müzik kütüphanesinden müzikler ekleyerek hikayelerini renklendirebiliyordu. Reels özelliğinde de aynı durum mevcut. İstediğiniz videoyu çektikten sonra müzik kütüphanenizden videoya müzikler ekleyebilirsiniz. Ayrıca isterseniz orijinal kendi sesinizi de kullanabilirsiniz.
  • Zamanlayıcı ve Geri Sayım: Zamanlayıcı ve geri sayım ile eller serbest olarak video çekilebiliyor.
  • Hizalama: Birleştirilecek iki klip arasında geçişler yapmanızı sağlıyor, bu özelliği kullanırken nesneleri hizalayabilirsiniz.
  • AR Efektleri: İnsanların kullandıkları efektleri veya kendi tasarladığınız efektleri video sırasında kullanabiliyorsunuz.
Instagram Reels nasıl paylaşılır
Instagram Reels videolarınızı istediğiniz kişilere özel olarak paylaşabiliyorsunuz.

Instagram Reels nasıl paylaşılır?

  • Herkese açık hesap kullanıcılar Reels videolarını, keşfet bölümünde bulunan Reels bölümünde paylaşabiliyor. Aynı zamanda takipçilerine özel olarakta paylaşabiliyor. Videoda belirlediği bir şarkı, hashtag veya efekt kullanılan Reels videolarınızda aynı zaman o şarkıyı, hashtagi veya efektleri kullananlara özel olan sayfalarda görüntülenebiliyor.
  • Gizli hesap kullanıcıları Reels videolarını sadece takipçilerine özel olarak paylaşabiliyor. Diğer kullanıcılar bu kişiyi takip etmiyorsa hiçbir şekilde göremez.
  • Eğer bir Reels videosu hazırladıysanız, ekranın paylaşım bölümünde taslağa kaydedebiliyor, metin ve hashtag ekleyebiliyor, arkadaş etiketleyebiliyor ve kapak resmi değiştirebiliyorsunuz.
  • Reels videoları aynı zamanda hikaye bölümünde, yakın arkadaşlar bölümünde ve direct mesajlarla paylaşılabiliyor.

Sizce Instagram’a gelen bu yeni özellik TikTok’u nasıl etkiler? Düşüncelerinizi mutlaka bizlerle paylaşın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir