2020 Yılında Çıkan League of Legends Şampiyonları

2020 yılında çıkan League of Legends şampiyonları arasına Tank Destek Rell katıldıktan sonra Riot Games, bu sene oyuna eklenen şampiyonları tamamladı.

2020 yılında League of Legends’ta hangi şampiyonlar çıktı?

Riot, 2020’yi tank destek şampiyonu Rell ile tamamlayarak bu yıl toplam altı yeni League of Legends şampiyonunu ortaya çıkardı.

LoL 2020 şampiyonları
Riot Games, 2020 yılında 6 yeni şampiyon yayınladı.

Riot Games oyunculara, çeşitli yeniliklerle dolu harika bir yıl geçirtti. Oyunda yapılan bazı yenilikler oldukça başarılı olup profesyonel arenada da oldukça kullanılmasına rağmen bazı yenilikler de ekstra dengelemeye duyup bazıları da tartışmalara neden oldu. İşte League of Legends’a 2020 yılında gelen şampiyonlar ve incelemeleri:

Seraphine

League of Legends Seraphine
Seraphine

Ekim ayında Seraphine’in yetenek seti ortaya çıktıktan sonra oyuncular tarafından Sona’ya benzetildi. W yeteneği Sona’da olduğu gibi yakındaki takım arkadaşlarına can veriyor ve onlara bir miktar hareket hızı sağlıyor. İki şampiyonun ultileri de birbirine benziyor. Sona’nın kreşendosu rakipleri oldukları yere sabitlerken Seraphine onları kendine doğru çekiyor. Aslında bir orta koridor şampiyonu olarak ortaya çıkan Seraphine, bu özelliklerinden dolayı ilk çıktığı zamanlarda destek rolünde de görülebiliyordu.

Yone

League of Legends Yone
Yone

Yasuo’nun kardeşi Yone, League of Legends’ta bu yıl çıkarak vadide yerini aldı. Yone, Spirit Blossom etkinliği sırasında çıktı. Yone, kardeşi Yasuo ile kötü bir iblisi öldürmek için nihayet bir araya geldiğini gösteren 10 dakikalık inanılmaz bir fragman olan Kin of the Sained Blade adlı sinematik ile birlikte ortaya çıktı.

Yone’nin yetenek seti Yasuo’nun yetenek seti ile benzerlikler taşıyor ancak Seraphine’in aksine Yone’nin kardeşi ile benzer yeteneklere sahip olması çok daha mantıklı çünkü ikisi de aynı usta tarafından eğitilmiş birer kılıç ustasıydı. Bu yüzden yeteneklerinin de birbirine benzemesi gayet normal ancak Yone’nin E yeteneği Yasuo’nunkinden çok daha benzer ve onu Yasuo’dan fazlasıyla ayırmaya yetiyor.

Lillia

League of Legends Lillia
Lillia

Lillia, League of Legends’a geldiğince oldukça düşük bir performans gösterdi. Öyle ki oyuna her yeni gelen şampiyon hemen hemen her maçta karşılaşabiliyorken Lillia çok nadir seçiliyordu. Riot, Lillia’nın daha çok deneyim gerektirdiğini savundu ve oyuncular tarafından daha çok oynanıp alışılması için bir müddet dengelemeye gitmedi. Oyuncular Lillia’yı oynayıp alışmaya başladıktan ve sağlıklı bir kazanma oranı elde ettikten sonra gelen güncellemeler ile birkaç küçük hata düzeltmeleri dışında da pek fazla değişiklik görmedi hatta yeteneklerinin işlevselliği bakımından profesyonel arenada en gözde ormancı şampiyonlardan biri oldu. Lillia 2020 Dünya Şampiyonası ön eleme aşamasında 17 kez yasaklanırken 16 kez seçildi. Grup aşamasında ise 12 kez seçilirken 7 kez yasaklandı.

 Sett

LoL Sett
Sett

Sett’i her rolde gördük desek sanıyoruz ki yanlış olmaz. Profesyonel arenada da fazlasıyla göze çarpan Sett, 2020 Dünya Şampiyonası’nda yasaklanma ve saçilme oranı yüzde 58.

Sett’in her koridorda oynayabilecek kadar esnek olması Riot geliştiricilerinin başını biraz ağrıttı. Sett, 10.1 Yaması ile 2020’nin ocak ayında piyasaya sürüldü. Sonrasında 10.3, 10.5 ve 10.8 güncellemelerinde zayıflatıldı ancak bu kadar çok rolde oynayabilmesinin nedeni aşırı iyi olmasından kaynaklanıyor. Bir hayli nerf almasından sonra şu anda dengeli olsa da 2020’nin önemli bir bölümünde fazlasıyla güçlüydü. Sett, Şampiyonluk Ligi’nde de oldukça gözde bir şampiyon oldu. Yaz Mevsimi’nin lig aşamasında 48 kez yasaklanan Sett, Volibear’dan sonra en çok yasaklanan ikinci şampiyon olmuştu.

Samira

Samira LoL
Samira

Samira, League of Legends sezon 10 sonlarında doğru vadiye indi ve çıktığı dönemden bu yana birkaç kez nerf yedi ancak karmaşık yetenek setini doğru bir şekilde kullanabilen oyuncular için hala fazlasıyla iş yapıyor ve nişancı rolünü benzersiz bir şekilde ele alıyor. Sezonun sonlarına doğru vadiye indiği için profesyonel arenada yer bulamadı ancak 2021 yılında rekabetçi metada yer bulacağına hiç şüphe yok.

Rell

League of Legends Rell
Rell

2020 yılında League of Legends’a gelen son şampiyon Rell oldu. Rell için hala pek çok soru işareti bulunuyor, hatta bu soru işaretlerin en büyüğü de Rell’in metaya ne kadar etki edeceği.

Rell’in yetenek setine baktığımızda ADC dostu olduğunu görebiliriz. Rell çalınan büyü direncini sıfırlayabilir, takım arkadaşına zırh verebilir, rakibi sersemletip havaya zıplatabilir. Rell atının üzerindeyken gayet iyi bir hareket hızına sahipken yere indiğinde biraz ağır kalabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir