2020 yılında PUBG Mobile hangi ülkelerde yasaklandı?

PUBG Mobile 2020 yılında hangi ülkelerde yayınlandı. PUBG Mobile bazı ülkelerin güvenliğini tehdit ettiği gerekçesiyle yasaklandı.

2020 yılında PUBG Mobile yasaklanan ülkeler neler? PUBG Mobile 2020 yılında üç ayrı ülkede yasaklandı ve bu yasaklanan ülkelere geçtiğimiz günlerde son olarak Afganistan eklendi.

PUBG Mobile Yasaklanan Ülkeler

Son birkaç yılda mobil battle royale oyunlarının muazzam bir başarıya ulaştıklarına ve hızlı bir şekilde büyüdüklerine tanık olduk. Bu türde Android ve iOS için en popüler oyun olarak PUBG Mobile, Call of Duty Mobile ve Free Fire’ı örnek gösterebiliriz ancak PUBG Mobile yaptığı yenilikler ile pazar liderleri arasında kendini ön plana çıkarmayı başarıyor.

PUBG Mobile Pakistan Ban
PUBG Mobile’ın Pakistan’da yasaklanmasının ardından ülkede bazı gruplar tarafından protesto edildi.

PUBG Mobile her sene olduğu gibi bu sene de sorunsuz bir yıl geçirmedi. Bazı ülkelerin üst düzey yöneticileri aldıkları kararlar ile popüler battle royale oyununu ülkelerinde yasakladılar ve PUBG Mobile ekipleri de büyük bir oyuncu topluluğunu kaybetmemek adına bu durumu tersine çevirecek adımlar atmak için çabalamaya başladılar.

Pakistan

Pakistan hükumeti 2020 yılının temmuz ayında PUBG Mobile’ı yasaklama kararı aldı. Pakistan Telekomünikasyon Yetkilileri, yaptığı bir basın açıklamasında PUBG Mobile hakkında çok şikayet aldıklarını ve başta bağımlılık yaptığını, ülkedeki çocukların fiziksel ve psikolojik sağlığını olumsuz etkilediğini belirtti ancak yaklaşık bir aylık bir süre sonunda Pakistan Telekomünikasyon Yetkilileri, Proxima Beta Pte Ltd temsilcileri ile yaptığı toplantı sonrasında bu kararı bozdu.

Hindistan

Hindistan Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı 2 Eylül’de aldığı kararla başta PUBG Mobile olmak üzere 118 Çin uygulamasını durdurmuştu. Bu uygulamaların yasaklanma sebebi olarak da Hindistan’ın egemenliğine ve bütünlüğüne zarar veren faaliyetlerde bulundukları olarak gösterilmişti.

https://www.youtube.com/watch?v=WtMHB-XUADU&feature=emb_title

PUBG Corporation, yaptığı basın açıklamasının ardından oyunun Hint versiyonunun piyasaya sürülmesine hazırlanıldığını ve ülkede bir yan kuruluş kuracağını da duyurdu. Ayrıca yapılan basın açıklamasında şirketin Hindistan’a 100 milyon dolar yatırım yapacağını da ekledi. Oyunun ülkede geri dönüşü konusunda birkaç gelişme de yaşandı. Hindistan’da PUBG, özel bir limited şirket olarak bile tecil edildi ancak PUBG Mobile hayranlarının ülkelerinde PUBG Mobile’ın dönüşü için biraz beklemeleri gerekiyor gibi görünüyor.

Afganistan

2020 yılında PUBG Mobile’ın yasaklandığı ülkeler listesine giren son ülke ise Afganistan oldu. Geçtiğimiz hafta Afganistan Telekomünikasyon Düzenleme Kurumu (ATRA) ülkede PUBG Mobile’a olan erişimi askıya aldı. ATRA Başkan Vekili Omar Mansoor Ansari yaptığı açıklamada şunları da söyledi:

Ekibimiz kapsamlı bir analiz yaptıktan sonra konuyla ilgili olarak ATRA Yönetim Kurulu’na bir rapor sundu ve ardından, sosyal ve güvenlik üzerine etkileri dikkate alınarak bu oyunun geçici olarak engellenmesine karar verildi.”

ATRA, PUBG Mobile’ı yasaklamadan önce çeşitli bakanlıklara, psikologlara, velilere, okul müdürlerine, siber güvenlik uzmanlarına ve çok daha fazla kişiye bu konu hakkında danışmıştı. Tüm bu işlemlerden sonra da henüz zamanı belli olmamakla birlikte kısıtlama kararını aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir