Facebook yeni görüntülü konuşma özelliği ile gündeme geldi

Facebook, görüntülü konuşma konusunda yeni adımlar attı. Messenger Rooms özelliği ile görüntülü konuşmanın daha elverişli olması planlanıyor.

Koronavirüs nedeniyle neredeyse tek sosyalleşme aracımız görüntülü görüşmeler oldu. Hal böyle olunca görüntülü konuşma servisi sağlayan uygulamalar arasında büyük bir rekabet başladı. Facebook bu konuda yeni bir adım attı ve görüntülü konuşma özelliği Facebook Messenger Rooms kullanıma açıldı.

Facebook’tan görüntülü konuşma konusunda yeni atılım!

Nitekim 2019 yılında yalnızca 10 milyon kullanıcısı olan Zoom, salgın sürecinde büyük bir artış gösterdi. Bu artıştan sonra uygulama 300 milyon gibi bir kullanıcı rakamına ulaştı. Zoom’un kullanıcılarına sunduğu çoklu görüntüleme sistemi kullanıcı sayısında artışın nedenlerinden biri olarak görülürken ilk olarak Google Meets bu konuda çalışmalara başlamış ve aynı anda 16 kullanıcının görüntülenmesine yakın zamanda olanak sağlayacağını açıklamıştı. Şimdi de Facebook, 50 katılımcının aynı anda görüşme sağlayabileceği yeni bir özellik üzerinde çalıştığını açıkladı.

Messenger Rooms
Facebook, görüntülü konuşma için alternatif yollar geliştiriyor.

Messenger Rooms, adı verilen bu özellik sayesinde kullanıcıların iyi zaman geçirmesine yardımcı olmak istediğini açıklayan Facebook, ayrıca erişim kolaylığı sağlayarak da görüntülü konuşmalarda tercih sebebi olmayı arzuluyor. Aynı zamanda yaygın kullanılan Instagram, WhatsApp gibi diğer sosyal medya uygulamalarında da görüntülü konuşma teknolojisini daha ileri bir noktaya götürmeyi hedefleyen sosyal medya devi, Messenger Rooms’u kullanmak için herhangi bir uygulama indirmeye gerek olmadan direkt olarak Facebook üzerinden erişim sağlamayı planlıyor.

görüntülü konuşma
Facebook’un Yeni Görüntülü Konuşma Özelliği: Facebook Messenger Rooms

Görüntülü görüşme teknolojilerinin iyileştirilmesi konusunda bundan sonra sosyal medya uygulamaları arasında kıyasıya bir rekabetin katlanarak artacağını tahmin etmek güç değil. Facebook’un bu yeni özelliği yakın zamanda bazı ülkelerde kullanımda olacak ve süreç içerisinde yerleşik bir özelliğe dönüşecek. Bakalım kullanıcı alışkanlığı bu konuda hangi uygulama üzerinde şekillenecek. Bekleyip göreceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir