2020 Yılının En İyi CS: GO Oyuncuları

2020 yılının en iyi CS: GO oyuncuları açıklandı. 20 kişilik listede sadece tek Türk var.

En iyi CS: GO oyuncuları HLTV.org‘un yaptığı anketler ve analizler sonrasında açıklandı. Sitenin açıkladığı bilgilere göre ilk 20 listesine giren sadece tek bir Türk oldu. XANTARES ise listede kendisine yer bulamadı.

En iyi CS: GO oyuncuları kimler?

Yılların eskitemediği efsane Counter-Strike serisi 2020 yılında da espor dünyasına damgasını vurmayı başardı. Salgın nedeniyle oldukça sessiz bir ortamda geçen etkinliklerden sonra yılın en iyi oyuncuları seçildi. Ocak ayının başından itibaren açıklanmaya başlayan en iyi oyuncular listesinin tamamı nihayet dün itibarıyla tamamlandı.

en iyi cs go oyuncuları kimler?
s1mple en iyi oyuncular listesinde 2. olmayı başardı.

Liste 20. sıradan ve her gün bir kişi olacak şekilde açıklanmaya başladı. Dün itibarıyla listenin başında yer alan ismin de açıklanmasıyla tamamlanmış oldu. Türk esporseverleri şaşırtan şey ise listede sadece tek bir Türk ismin yer alması oldu. Dünyanın en iyi CS: GO oyuncuları arasında gösterilen XANTARES listeye giremedi.

XANTARES neden listeye giremedi?

XANTARES’in performansı her zaman bir soru işareti yarattı. Can’ın çevrim içi turnuvalarda gösterdiği performanslar ile LAN turnuvalarında gösterdiği performanslar arasında bariz farklar olması onu kimi zaman eleştirilerin de odağı haline getirmişti. Hatta adı bir dönem “onlinetares” şeklinde bile anılıyordu. Yine oyuncu son dönemde performansını önemli ölçüde arttırmayı başardı. Performansı artsa da bu maalesef bir şeyi değiştiremedi. Çünkü bu tarz listeler hazırlanırken takımınızla gösterdiğiniz başarılar da dikkate alınıyor ve BIG takımı maalesef 2020 yılında çok fazla başarıya imza atamadı. Bu nedenle XANTARES listede yer alamadı da diyebiliriz. Ancak takımı BIG en iyi CS: GO takımları listesi içerisinde yer almayı başardı.

Listede yer alan tek Türk woxic

Özgür “woxic” Eker son dönemde en iyi oyuncular arasında yer almasından ziyade Cloud9 ile yaptığı sözleşme ve daha sonra kısa sürede bu sözleşmenin iptal edilmesiyle anılıyor. Oyuncu her ne kadar en iyi oyuncular listesinde yer alsa da, Cloud9 tarafından yedeğe çekilmişti. Özgür’ün hayranlarını şaşkınlığa uğratan bu kararın sebebi daha sonra açıklandı.

woxic en iyi oyuncular listesinde yer aldı
woxic yedeğe çekilmesine rağmen listeye girmeyi başardı.

Takım tarafından yapılan açıklamaya göre bu kararın alınmasının en büyük nedeni maalesef ülkemizin internet altyapısı. Özgür’ün takımıyla beraber yaptığı antrenmanlar ve maçlarda yüksek pink almasından dolayı takımın olumsuz etkinlendiğini ve bu nedenle sözleşmenin iptal edildiği açıklandı ancak buna rağmen Özgür listede yer almayı başardı.

2020’nin En İyi CS: GO Oyuncuları

1. Mathieu “⁠ZywOo⁠” Herbaut
2. Aleksandr “⁠s1mple⁠” Kostyliev
3. Nicolai “device” Reedtz
4. Nikola “⁠NiKo⁠” Kovač
5. Denis “⁠electronic⁠” Sharipov
6. Benjamin “blameF” Bremer
7. Robin “⁠ropz⁠” Kool
8. Jonathan “EliGE” Jablonowski
9. Peter “dupreeh” Rasmussen
10 Florian “⁠syrsoN⁠” Rische
11. Emil “⁠Magisk⁠” Reif
12. Martin “⁠stavn⁠” Lund
13. Nemanja “huNter-” Kovač
14. Yuri “⁠yuurih⁠” Santos
15. Ludvig “⁠Brollan” Brolin
16. Henrique “⁠HEN1⁠” Teles
17. Freddy “KRIMZ” Johansson
18. Kaike “⁠KSCERATO⁠” Cerato
19. Justin “⁠jks⁠” Savage
20. Vincent ⁠”Brehze⁠” Cayonte

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Alakalı İçerikler