Peak Games’in bir bölümü Zynga ‘ya 100 milyon dolara satıldı!

peak games
Peak Games

Türkiye’den çıkmış en büyük dijital oyun şirketlerinden biri olan Peak Games‘in bir bölümü dünyanın en büyük oyun şirketlerinden Zynga tarafından satın alındı.

Gelen bilgilere göre göre satın alma 100 milyon dolarlık nakit karşılığında gerçekleşti ve anlaşma sadece Peak Games’in kart ve okey oyunları geliştiren bölümünü kapsıyor.

Peak Games

Söz konusu anlaşmaya göre Peak Games’in Spades Plus, Gin Rummy Plus ve Okey gibi oyunları Zynga’nın olacak. Toy Blast ve Toon Blast oyunları ise Peak Games’de kalacak ve şirket İstanbul merkezli bağımsız bir oyun şirketi olarak yoluna devam edecek.

Türkiye oyun sektörü açısından önemli bir gelişme

Bu satın alma Türkiye için önemli bir çıkış olduğu kadar Zynga için de dikkat çekici bir satın alma. Zira Mart 2016’da göreve gelen yeni CEO’su Frank Gibeau geldikten sonra Zynga en büyük satın alma oldu. Zynga son olarak CSR Racing ve Dawn of Titans oyunlarının yapımcısı NaturalMotion’ı 527 milyon dolara satın almıştı.

Zynga CEO’su Gibeau yaptığı açıklamada Peak Games’in kart oyunlarını satın almanın kendileri için fırsat olarak gördüğünü söylüyor. Son dönemde gelirlerini her alanda artırmak isteyen Zynga, etkinlikler ve turnuvalar düzenlemeye, yeni oyunlar satın almaya başlamıştı. Zynga’nın Peak Games’in oyunlarına benzer oyunları da var ancak ABD’li dijital oyun devi bu satın almayla yeni bir oyuncu kitlesini kazanmış oluyor. 1,524 çalışanı olan Zynga, Peak Games’in bir grup çalışanını da kendi bünyesine katacak.

Peak Games‘in Hasbro ile arasındaki telif davası çözümlendi!

Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz aylarda Peak Games‘in Hasbro ile arasındaki telif davası çözümlenmiş ve taraflar karşılıklı anlaşmaya varmıştı. Hasbro kendi oyununu yayından kaldırmış ancak anlaşmanın detayları paylaşılmamıştı.

Peak Games‘in yatırımcıları arasında Hummingbird Ventures ve Earlybird Venture Capital gibi tanıdık yatırım şirketleri bulunuyor ancak bu satın alma sonrasında bu yatırımcıların çıkış yapıp yapmadığını henüz bilmiyoruz.

Daha önce Peak Games tarafından yayınlanan Toon Blast oyununu sizler için incelemiştik. Öyle sanıyoruz ki Peak Games satıştan elde edilen gelirle beraber elinde ki oyunlara fokuslanacak ve yeniden çıkış yakalamaya çalışacaktır. Bizler de gelişmeleri sizlerle beraber takip ediyor olacağız. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir